100 ways to die at work

100 ways to die at work is een serie van serious games over arbeidsveiligheid. Een combinatie tussen voorlichting en spel over gevaren en beheersmaatregelen, zoals dieselmotoremissie en gevarenpictogrammen. Het laat deelnemers op een andere manier met veiligheidsvoorlichting omgaan. Leren door te ervaren op een interactieve en plezierige manier.

Medewerkers spelen dit spel in groepen van maximaal vijf personen. Samen hebben zij de taak om een fictieve medewerker te redden. Natuurlijk moeten zij zelf ook veilig blijven. Tijdens hun reddingsmissie worden zij geconfronteerd met specifieke gevaren. Alleen als zij de juiste keuzes maken, vinden zij hun collega op tijd.

100 ways to die at work is ontwikkeld door arbeidshygiënist / hoger veiligheidskundige Tamara Onos van Arbo Advies Onos, Living Story en 100 kilo.

De spellen zijn hier te bestellen.


Fotografie: Karel Slangen

HoogWonen

Een betaalbaar en kwalitatief hoogwaardig appartementencomplex ontwikkelen is een hele puzzel. Trebbe heeft hiervoor het concept HoogWonen bedacht, om samen met hun opdrachtgevers een passende oplossing te krijgen bij de vraag. 

Ik mocht helpen met het ontwerp en realisatie van de daadwerkelijke puzzel, een hoogstandje al zeg ik het zelf. 

Meer informatie over dit concept is hier te vinden.

Schaken leermethode

Voor Kosmos Uitgevers mocht ik het omslag ontwerpen van de heruitgave van Lekker schaken. Dankzij de Netflix serie The Queen’s Gambit wint schaken weer aan populariteit. Deze leermethode is te koop bij je lokale boekhandel.

Fietsen maken Utrecht

Voor het boek Fietsen Maken Utrecht is 100 kilo gevraagd de complete vormgeving te verzorgen. 

Auteurs Laurens Hitman en Kaspar Hanenbergh vertellen het verhaal van fietsprovincie en stad Utrecht langs etappes van de grote rondes die hier waren (Giro d’Italia en Tour de France) en nog komen (La Vuelta). Aan het boek werkten tal van fietsenmakers uit de provincie mee en bekende namen zoals oud-burgemeester van Utrecht Jan van Zanen, oud profrenner Stef Clement, paralympisch handbiker Tim de Vries en wethouder Lot Van Hooijdonk.

Het omslag wordt gekenmerkt door een fietsketting in de vorm van provincie Utrecht welke over de skyline van de stad ligt. Het rijk geïllustreerde boek telt 176 pagina’s en is uitgevoerd in hard cover.

Fietsen Maken Utrecht is onder andere hier te bestellen.

De Tuinen van Krispijn

De wijk Krispijn in Dordrecht is sterk in ontwikkeling. Trebbe draagt hier aan bij door in meerdere fases nieuwbouw te realiseren. De laatste fase, met de naam De Tuinen van Krispijn, bestaat uit 51 ruime en duurzame eengezinswoningen. De Tuinen van Krispijn kent een bijzonder groen thema met veel klimaatadaptieve toepassingen.

Voor dit project mochten wij de projectstijl ontwerpen en deze doorvoeren in de verschillende communicatiemiddelen. Onder andere drieluik brochures in verschillende varianten, de website met interactieve woningselector en het bouwbord op de locatie.

Daarnaast illustreerden we de locatiekaart met voorzieningen in de buurt, verzorgenden we de aankleding van de woningplattegronden en waren we verantwoordelijk voor de artist impressions.

Wereld Natuur Fonds

In onze wereld wordt 28% van de diersoorten bedreigd. Door stropers, illegale handel in dieren, verdwijnen van leefgebied en vervuiling. Omdat een betere toekomst begint bij de jeugd hebben we voor het Wereld Natuur Fonds een kaartspel ontwikkeld dat kinderen niet alleen leert over de bedreigingen, maar ook oplossingen laat zien om de dieren te helpen.

Voor dit kaartspel hebben we een nieuw spelconcept bedacht waarbij niet alleen de bedreigingen voor de verschillende dieren onder de aandacht komen, maar ook tijdsdruk en het gegeven dat de spelers de oplossing zelf in handen hebben. WWF, in de vorm van hun mascotte Hupie, biedt hulp als de middelen even beperkt zijn. Net als in de echte wereld.

Samen met een folder met achtergrondinformatie per diersoort wordt met dit kaartspel plezier op een natuurlijke manier gecombineerd met educatie.

Het kaartspel is onder andere hier te bestellen.

100 kilo ontwikkelt custom-made spellen om jouw organisatie te binden aan je publiek. Geen ganzenbord met een ander logo er op, maar een compleet eigen spelconcept en vormgeving gebaseerd op jullie kernwaarden, bedrijfsprocessen of innovatie en helemaal in jullie huisstijl. Bel of stuur een berichtje, dan bespreken we de mogelijkheden.

Onboarding game Molenlanden

Onder de naam “Molenlanden, aangenaam” ontwikkelden wij een serious game voor nieuwe medewerkers van gemeente Molenlanden. Het doel: deelnemers kennis laten maken met het gebied, de kernwaarden, visie en manier van werken binnen de gemeente. Aan het einde van de dag is geleerd hoe de organisatie in elkaar steekt, hoe er wordt gewerkt en gecommuniceerd en hoe er wordt gestuurd op zelforganisatie in teams.

Omdat de gemeente Molenlanden een gebied bestrijkt van 192 km2 is ter voorbereiding aan de deelnemers gevraagd op expeditie te gaan. De expeditie voerde langs Kinderdijk, Nieuwpoort, Molenaarsgraaf en Arkel. Op de dag zelf werkten de deelnemers in groepen actief aan zelforganisatie in de praktijk. Onder andere door aan de slag te gaan met een realistische casus. Binnen deze casus kwamen verschillende afdelingen van de organisatie aan bod. Zo werd er informatie ingewonnen bij o.a. Juridische Zaken, Beheer Buitenruimte en bij de Griffie. Daarnaast werd er virtueel kennis gemaakt met de burgemeester, een gecensureerde brief ontcijferd, gepuzzeld en afgesloten met een plenaire evaluatie.

Deze serious game wordt enkele keren per jaar gespeeld met nieuwe medewerkers. Bij oplevering heeft de interne spelleiding het draaiboek en alle materialen overhandigd gekregen, waardoor zij volledig zelfstandig hier mee aan de slag kunnen gaan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een serious game op maat?
100 kilo ontwikkelt custom-made games voor elk type organisatie. Een compleet eigen spelconcept en vormgeving gebaseerd op jullie kernwaarden, bedrijfsprocessen of innovatie en helemaal in jullie huisstijl. Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Mijn Zandpoort

Achter de duinen van Almere Poort ontwikkeld Trebbe het stijlvolle project Mijn Zandpoort. 

Op deze unieke locatie dicht bij de waterkant van het IJmeer, worden in totaal 34 woningen gebouwd, waarvan zestien eengezinswoningen en achttien beneden-bovenwoningen. 

Voor dit project mochten wij de projectstijl ontwerpen en deze doorvoeren in de verschillende communicatiemiddelen. Onder andere een drieluik brochure, website, roll-banners voor de start verkoop en het bouwbord op de locatie.

Daarnaast illustreerden we de locatiekaart met voorzieningen in de buurt en verzorgenden we de aankleding van de woningplattegronden.

Afvalscheidingspel

Een lege chipszak, eierschalen of het houdertje van een waxinelichtje? En wat moeten we met een pizzadoos doordrenkt met vetresten…? 

Soms is het lastig om te bepalen in welke afvalbak iets thuis hoort. Hiervoor hebben we een compact bordspel ontwikkeld, dat met een breed scala aan afval items de spelers leert om de meest uiteenlopende spullen op de juiste manier te scheiden. 

Het Afvalscheidingspel leent zich uitstekend om onderdeel uit te maken van een educatief programma op bijvoorbeeld scholen.

Doordat spelers bij elke beurt keuzes moeten maken, elkaar kunnen tegenwerken en geluk kunnen hebben is het spel niet alleen leerzaam, maar zeker ook leuk en spannend!

Manhunters

Na jaren jacht te hebben gemaakt op grote en kleine drugscriminelen stonden twee DEA-agenten, Javier Peña en Steve Murphy, voor de grootste uitdaging uit hun carrière. Hun zoektocht was zo spannend dat hij werd vereeuwigd in de hitserie Narcos van Netflix.

In dit boek vertellen Javier Peña en Steve Murphy voor het eerst het echte verhaal in hun eigen woorden. Je leest alle details over hun zoektocht naar een man met duizenden moorden op zijn geweten, hun samenwerking met de Colombiaanse politie en hoe ze leefden onder constante dreiging van Escobars sicarios, zijn huurmoordenaars. Het is het heroïsche verhaal van twee Amerikaanse agenten die hun leven riskeerden om de meest gezochte man ter wereld uit te schakelen.

100 kilo verzorgde voor deze uitgave het ontwerp van het omslag.