Hoog Catharijne

Als onderdeel van het bouwtheater op de Radboudtraverse in Hoog Catharijne hebben we samen met Lab3 en &JOY een tijdlijn ontwikkeld.

Het Bouwtheater bevindt zich op de Radboudtraverse in Hoog Catharijne. Vanachter de hoge ramen heb je hier een buitengewoon goed zicht op de verbouwing van de Catharijnesingel. Doordat veel mensen blijven staan om te kijken, is op deze plek een soort bouwtoerisme ontstaan. Hoog Catharijne heeft in samenwerking met BAM dit spontane bouwtoerisme omarmd en ter plaatse een bouwtheater gerealiseerd met theaterbanken die gemaakt zijn van bouwmaterialen. Vanaf de theaterbanken is het schouwspel van hijskranen, graafmachines en hardwerkende bouwvakkers te aanschouwen.

Op de bouwlocatie hebben diverse imposante en interessante gebouwen uit de Utrechtse geschiedenis gestaan zoals het Catharijneconvent en kasteel Vredenburg. Deze geschiedenis wordt nu in woord en beeld weergegeven op de tijdlijn bij de banken. Daarnaast geeft de tijdlijn antwoord op de vraag ‘wat wordt hier eigenlijk gebouwd?’ door een visuele blik in de toekomst.