Serious Game DMO

Voor Defensie Materieel Organisatie (DMO) hebben wij in samenwerking met Games & Learning een serious game ontworpen voor de introductiedagen van nieuw personeel, die zes keer per jaar worden georganiseerd. Een deel van de instromers werkte reeds bij andere onderdelen van Defensie, anderen komen van buiten de organisatie. Ze zijn van verschillende leeftijden en komen van overal uit het land naar DMO op de Kromhoutkazerne in Utrecht voor de introductiedag. De game is zo gemaakt dat het rekening houdt met deze diversiteit.

De game genaamd ‘Are you fit for Duty?’ bestaat uit diverse opdrachten en puzzels en wordt gespeeld in teams.
Het kennismakingsspel heeft de volgende doelen. De nieuwe instromers:
– krijgen een warm welkom
– leren elkaar en de nieuwe organisatie kennen
– leren over de formele maar ook informele processen binnen de organisatie
– weten daarna hun weg te vinden binnen DMO

Elk los onderdeel, spel of puzzel binnen Are you fit for Duty draagt bij aan deze doelen: het geeft informatie over DMO, instromers maken kennis met elkaar en werken met elkaar samen waardoor ze al een eerste netwerk opbouwen, hebben een actieve en gevarieerde introductiedag en gaan weg met voldoende informatie om hun weg binnen DMO te kunnen vinden. De opdrachten vormen een mix tussen cognitieve vaardigheden, sociale vaardigheden en fysieke vaardigheden: denken, praten en doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een serious game op maat?
100 kilo ontwikkelt custom-made games voor elk type organisatie. Een compleet eigen spelconcept en vormgeving gebaseerd op jullie kernwaarden, bedrijfsprocessen of innovatie en helemaal in jullie huisstijl. Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.