Onboarding game Molenlanden

Onder de naam “Molenlanden, aangenaam” ontwikkelden wij een serious game voor nieuwe medewerkers van gemeente Molenlanden. Het doel: deelnemers kennis laten maken met het gebied, de kernwaarden, visie en manier van werken binnen de gemeente. Aan het einde van de dag is geleerd hoe de organisatie in elkaar steekt, hoe er wordt gewerkt en gecommuniceerd en hoe er wordt gestuurd op zelforganisatie in teams.

Omdat de gemeente Molenlanden een gebied bestrijkt van 192 km2 is ter voorbereiding aan de deelnemers gevraagd op expeditie te gaan. De expeditie voerde langs Kinderdijk, Nieuwpoort, Molenaarsgraaf en Arkel. Op de dag zelf werkten de deelnemers in groepen actief aan zelforganisatie in de praktijk. Onder andere door aan de slag te gaan met een realistische casus. Binnen deze casus kwamen verschillende afdelingen van de organisatie aan bod. Zo werd er informatie ingewonnen bij o.a. Juridische Zaken, Beheer Buitenruimte en bij de Griffie. Daarnaast werd er virtueel kennis gemaakt met de burgemeester, een gecensureerde brief ontcijferd, gepuzzeld en afgesloten met een plenaire evaluatie.

Deze serious game wordt enkele keren per jaar gespeeld met nieuwe medewerkers. Bij oplevering heeft de interne spelleiding het draaiboek en alle materialen overhandigd gekregen, waardoor zij volledig zelfstandig hier mee aan de slag kunnen gaan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een serious game op maat?
100 kilo ontwikkelt custom-made games voor elk type organisatie. Een compleet eigen spelconcept en vormgeving gebaseerd op jullie kernwaarden, bedrijfsprocessen of innovatie en helemaal in jullie huisstijl. Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.