Wereld Natuur Fonds

In onze wereld wordt 28% van de diersoorten bedreigd. Door stropers, illegale handel in dieren, verdwijnen van leefgebied en vervuiling. Omdat een betere toekomst begint bij de jeugd hebben we voor het Wereld Natuur Fonds een kaartspel ontwikkeld dat kinderen niet alleen leert over de bedreigingen, maar ook oplossingen laat zien om de dieren te helpen.

Voor dit kaartspel hebben we een nieuw spelconcept bedacht waarbij niet alleen de bedreigingen voor de verschillende dieren onder de aandacht komen, maar ook tijdsdruk en het gegeven dat de spelers de oplossing zelf in handen hebben. WWF, in de vorm van hun mascotte Hupie, biedt hulp als de middelen even beperkt zijn. Net als in de echte wereld.

Samen met een folder met achtergrondinformatie per diersoort wordt met dit kaartspel plezier op een natuurlijke manier gecombineerd met educatie.

Het kaartspel is onder andere hier te bestellen.

100 kilo ontwikkelt custom-made spellen om jouw organisatie te binden aan je publiek. Geen ganzenbord met een ander logo er op, maar een compleet eigen spelconcept en vormgeving gebaseerd op jullie kernwaarden, bedrijfsprocessen of innovatie en helemaal in jullie huisstijl. Bel of stuur een berichtje, dan bespreken we de mogelijkheden.